Kava je zdrava

Coffe Lovers Only

Kava je zdrava

2. ožujka 2016. Kava & Zdravlje 0
kava je zdrava

Kava je zdrava…

Zdravi način života

Može li kava biti dio zdravog načina života? Može. Prema novim preporukama Savjetodavnog tijela za dijetetske smjernice ( Dietary Guidelines Advisory Committee ) u SAD kava je zdrava.

Čuvajte dobru naviku zdravu
Pijte kavu!

quahwa kava je zdravaTo tijelo donosi smjernice koje služe za pisanje dijetetskih preporuka za Amerikance. To je najvažniji dokument o zdravoj prehrani na koji se kasnije naslanjaju nacionalne preporuke pojedinih zemalja. Izgleda čudno da zemlja s reputacijom loše prehrane izdaje najbolje preporuke o zdravoj prehrani.  Ali je zaista tako. Preporuke se temelje na znanosti i istraživanjima o čemu su Amerikanci najbolji na svijetu. Tako Amerikanci imaju najbolje preporuke kojih se ne pridržavaju u svakodnevnom životu.

U tom izvješću kažu da 3 do 5 šalica kave na dan nije povezano sa zdravstvenim rizikom. Navode da postoje uvjerljivi dokazi da kava može smanjiti rizik nastanka dijabetesa tip 2 te bolesti srca i krvnih žila. Zato kava može postati dio zdrave prehrane zajedno s drugim načinima zdravog života. Ta se preporuka odnosi na kavu sa malo sećera i malo mlijeka kakvu pijemo u Europi. Ne odnosi se na frappuccino i slične američke napitke s kavom u ½ litarskim čašama koje imaju kalorija kao nedjeljni ručak.

Zdravi nam i čili bili 3 do 5 kava na dan pili

quahwa kava je zdrava tri do pet salicaKava je zdrava / Benefiti kave

Dokaza o povoljnim zdravstvenim učincima kave je sve više. Ti dokazi su epidemiološke studije koje promatraju velik broj ljudi u razdoblju od 5 ili više godine i bilježe sve važne čimbenike u vezi s njihovim zdravljem.  Takve studije pokazuju povezanost između pijenja kave i njenog utjecaja na naše tijelo. Kava je zdrava,dokazalo se to u stotinama testiranja koje su se do današnjih dana napravili. Govoreći o količini kave koju pijemo, robusta vrsta kave ili ona s više robuste više će se osjetiti nego čista arabica.
Jedna od činjenica koju ponekad zanemarujemo je i spremanje kave gdje zaboravljamo ono osnovno pravilo da i najbolja i najskuplja kava koja je krivo spremljena ima okus najjeftinije kave iz supermarketa.

quahwa doktor kaze kava je zdravaMoja je konkurencija bila
jedna jabuka na dan,
a sad me i kava tjera van